Sevärdheter i Torrevieja

Upplev spanska landsbygden med Britt-Marie:

Om man har ett semesterboende nere efter kusten har man svårt att föreställa sig inlandet, som skiljer sig en del från bördiga och gröna kusten. Här uppe består jordbruket mest av mandel, oliver och vindruvor eftersom marken är torr och kalkrik, så mina turer är lite efter årstider där man har möjlighet att vara med vid mandel och olivskörd samt se i viss del hur kallpressad fin olivolja tillverkas i en gammal familjeägd fabrik insprängd i berget. Lika med vindruvor se hur de skördas, transporteras och förbehandlas i en gammal bodega från 1880 som i dag drivs av barnbarnet till grundaren, på bägge ställena kan man köpa deras varor i 2,5 eller 5 liters dunkar. Fortsätter till cierra de la Pila, tittar på grottor, marmorbrott, bergsby och kanske ha tur att se spansk kungsörn, en lättlunch och fika samt en fantastisk utsikt från 800-900 meters höjd. En tur tar 4-5 tim beroende av årstid och kostar 50€ och kan beså av 1 till 4 pers som utgår från la Zarza som ligger ca 8 mil in i landet från Torrevieja drygt en timmes körtid(man får en utförlig färdbeskrivning) inte alltid GPS hittar hit. Kontakta mig på mail brittmari1@hotmail.se

Nationalparker:

Ett ”måste” för en förstagångsbesökare i Torrevieja är att besöka de vackra parkerna, vilka de många betecknas som nationalparker, dessa är Lagunas, La Mata, El Honda och Salinas i Santa Pola, där parkerna gästas av en olika fåglar. Även Torreviejas två enormt stora saltsjöar är omtyckta sevärdheter, där de används för regionens saltproduktion.

Parque Natural de La MataSaltsjö

Saltsjö

Andra sevärda byggnader och attraktioner som måste rekommenderas, är Casinot, en antik byggnad från 1896, som sägs vara Torreviejas äldsta. Vidare finns Torre del Moro, som ibland också kallas för Torre del Cabo Cervera, som är ett vakttorn från 1400-talet därifrån man kunde bevaka kustlinjen mot dåtidens många pirater. Torre del Moro ligger ca 5 km från centrum.

Torre del Moro

Torreviejas hamn bör man också besöka, men hit hittar de flesta utan att närmare behöva presentera denna. Likaså den gamla och anrika järnvägsstationen. För sol- och badturister så har Torrevieja har dessutom några av de mest magnifika stränderna i området. Mer om detta under Stränder.

El Castell de Guadalest, som ligger nordväst om Benidorm är ett moriskt slott belägen högst upp på ett brant berg, detta ligger ca 1 1/2 timmes bilresa från Torrevieja och erbjuder en fantastisk utsikt.

Båtutflykt till ön Tabarca: Ön har en historia om fängelse- och pirat tillhåll. Båtar går ifrån Torres hamn (20 e/ pers)  och från Santa Pola ( 15 e/ pers). Båtturen från Torre blir längre och därför dyrare.

Vidare finns också ett par intressanta och sevärda museum, bland annat:

- Torrevieja Museum of Sea and Salt

- Tomas Valcárcel Semana Santa Museum

- Ricardo Lafuente Museum

 

Varma källor i närheten:

http://enoasisolen.blogspot.se/2014/01/bad-i-varma-kallor.html

Senaste kommentaren

31.10 | 10:06

Vi är 2 pensionärspar (eller åtminstone på väg dit) som gärna vill hyra 2 veckor i sept-okt 2023 ute i god tid men den som vill ha nåt bra kan inte vänta för länge!!

15.10 | 16:42

Hej Mari. Kan du skicka en länk som denna som ligger på Facebook till
stigake.nilsson@gmail.com

26.08 | 12:51

Vill hyra 10 dagar i oktober Två vuxna två barn

26.08 | 11:13

Hej Vill hyra cirka 10 dagar i oktober Det är vår son och hans familj det gäller Fyra personer Själv har vi hyrt i La Mata i 15 år

Dela den här sidan