Stränder i Torrevieja

Torreviejas kust består av över 2 mil vita sandstränder och vikar. Torreviejas stränder är väldigt lättåtkomliga både om man går till fots eller tar bilen då det är bra skyltat överallt. Skyltningen visar vad som finns på respektive strand såsom duschar, lekplatser för barnen, räddningsbojar, livräddare, utomhusgym mm.

Mellan varje strand ligger små härliga vikar, s k calas, där du kan snorkla, dyka och sola i lite mer avskildhet och lugn än de lite mer folktäta stränderna. Utanför några Torreviejas stränder ligger också en del fantastiska korallrev.

Playa de La Mata ( 250 meter till denna strand)

Stranden Playa de La Mata, La Mata som den bara heter i folkmun är tveklöst den vackraste samt längsta stranden tillhörandes Torrevieja. Detta då den har den mest finkorniga sanden och har ett helt underbart läge intill national parken sandynerna i La Mata. Detta är verkligen på alla sätt en strand värd att rekommenderas

På högsäsong: 

Direkt nedanför oss har en firma uthyrning av surfingbrädor. Det går att surfa som vanligt, men även att stå på brädan med en paddel ( kul och bra träning). De har även instruktör om man vill.

ca 50 meter åt vänster finns uthyrning av Jetski och badbåtar. De har även en bananbåt ( att åka med bananbåten kostar 10 euro. 

Året runt:

Gott om strandbarer. Längst till höger från oss räknat ligger en strandbar som har goda hamburgare för 3.5 euro. Strandsäljarna som går på stranden är trevliga och erbjuder t.ex massage, väskor, glasögon, hattar, kläder, 

Beachvolleybollnät direkt nedanför lägenheten på stranden.

Det finns även en lekplats och ett utegym.

 

Playa de los Náufragos

Playa del Acequión

Playa de los Náufragos

Denna strand är ligger strax söder om Torreviejas hamn, och är stranden med flest sportaktiviteter och unga besökare. Vattnet är väldigt rent och färgen på sanden är nästan vit. Områden ovanför är omgivet av Torreviejas saltsjöar och laguner. Stranden är ca 300 m lång, 45 m bred och har oftast många besökare, vilket kan få den att kännas trång under högsäsong.

Playa del Acequión

Denna strand ligger i hamnen, och är ett brett område av vit finkornig sand. Vid strandkanten ligger oftast ett par fiskebåtar samt på strandpromenaden ovanför ligger några trevliga strandbarer i bättre läge för svepa en kall öl eller ett glas vin.

Paseo Maritimo Juan Aparicio

Paseo Maritimo Juan Aparicio

Paseo Maritimo Juan Aparicio är en kuststräcka som nästan helt består av klippor. Här ligger två stycken konstgjorda stränder omgivna av betongpartier som skyddar mot inkommande vågor, vilket gör det till en perfekt ställe att simma på om man inte gillar stora medelhavsvågor och är på så sätt ett tryggt område att simma med barnen i. Här hittar ni en live webbkamera som uppdateras dygnet runt.

Playa del Cura

Playa de los Locos

Playa del Cura

Stranden Playa del Cura är en enormt populär kuststräcka som ligger mellan Margallo och norra delen av hamnen. Sanden här är gyllenbrun och omgiven av svajande höga palmer, några restauranger och små mindre affärer. På Playa del Curas strandpromenad är det alltid liv och rörelse, och det är ofta olika former av uppträdanden av gatuartister och liknande! Stranden är 400 m lång, 25 m bred för att ge er en bild om hur det ser ut.

Playa de los Locos

Playa de los Locos är en lång och härlig strand som har guldskimrande sand och relativt små vågor vilket gör den till den perfekta familjestranden eller snarare för alla är den enormt härlig! I norr gränsar den till små klippor som går ända upp till Cabo Cervera. Denna strand är väldigt populär bland spanjorerna själva samt är också välanpassad för rörelsehindrade och den äldre publiken då den har direkt access till parkering.  Stranden är på ett ungefär 800 m lång, 30 bred.

 

 

 

 

 

Senaste kommentaren

31.10 | 10:06

Vi är 2 pensionärspar (eller åtminstone på väg dit) som gärna vill hyra 2 veckor i sept-okt 2023 ute i god tid men den som vill ha nåt bra kan inte vänta för länge!!

15.10 | 16:42

Hej Mari. Kan du skicka en länk som denna som ligger på Facebook till
stigake.nilsson@gmail.com

26.08 | 12:51

Vill hyra 10 dagar i oktober Två vuxna två barn

26.08 | 11:13

Hej Vill hyra cirka 10 dagar i oktober Det är vår son och hans familj det gäller Fyra personer Själv har vi hyrt i La Mata i 15 år

Dela den här sidan